OH - kort har jag använt mycket, dels är de lätta att tolka och bra som nybörjarkort, symboliken är rätt så lätt att förstå. OH- korten består av 2 kort.

 Ett större med ett ledord och ett mindre med en bild som man lägger i mitten på det större. Jag valde ut två ledordskort till samma bild att visa på.

 

 

Det första kortet står det hålla fast på som ledord och bilden föreställer en åsna som hänger med huvudet och som tillsynes verkar mycket nedtyngd av för tung last. Själva ordet känns för mig som att det är något som jag själv inte vill släppa taget om, och att jag själv är orsak till att situationen ser ut som den gör. Envis som jag är så fortsätter jag att ta på mig bördor som kanske inte bara är mina utan även andras. Det är två packningar som jag försöker balansera upp. ( Kan även vara hem kontra arbete). Men det blir för mycket jag fortsätter att ta på mig mer och tror att jag ska orka, men det gör jag inte för lasset blir tyngre och tyngre. Jag själv har nog börjat komma till insikt om att verkligheten börjat komma ikapp därav stillasåendet och nedböjt huvud, en skam att ge upp. Måste lära mig säga NEJ!

Sätter jag ett annat ledord till bilden så blir betydelsen av en något annorlunda karaktär.

 

Här har jag bytt ut ordet mot rival och här blev det en helt annan känsla som dök upp. Rivalitet för mig blev en slags tävlan om klara, orka, hinna mer än någon annan för att överglänsa och visa upp min duktighet en form av tävlan för att framstå som bäst vilket gör att jag får all belysning på mig som person. Påbörjar man en sån tävlan så kommer det alltid någon annan som kan mer och bättre. Den envisa åsnan har i viss mån hamnat i samma situation som på det föregående kortet. Ge upp!. Du behöver inte alltid vara bäst vad är det för fel med att vara tvåa eller trea eller kanske sist som omväxling. Du känner väl till den berömda väggen.

OH korten skapades av Ely Raman på 80-talet. Finns att köpa i bokhandeln tex. näckrosen om du är intresserad av att pröva den.