Kristaller Myter och Magi

Dessa glittriga mineraler har en magisk kraft som tillskrivits dem sedan urminnes tider. I de tidiga dagarna av människo - kulturen användes de som amuletter, som statussymboler eller utsmyckning. Egyptierna använde dem i sina hemliga begravnings cermonier och i sina magiska kultutövningar. De tilldelades symboliska kraftegenskaper till de som använde dem.

 

Egenskaper som de trodde skulle ge dem hälsa, beskydd i livet och efter döden, och som även skulle ge dem tur i kärlek, pengar. Och detta är bara några av deras egenskaper som de tillskrevs. Genom historien har vissa stenar haft en mystisk kraft både för kungliga som vanliga människor och som värderades både för sin skönhet och symboliska styrka som de representerade. De har haft en unik kvalite som inspirerat människor till att överskrida deras egna mänskliga förmåga och begränsningar, genom att förutsätta att de hade en esoterisk kraft som de trodde arbetade för deras räkning. Vetenskap och modern psykologi har börjat uppmärksamma vårt psyke och dess styrka. De börjar erkänna att tanken har den kraft som behövs för att medvetet kunna skapa sin egen verklighet. Joseph Campbell, troligtvis den mest erkända mytologisten i historien skrev en bok kallad " Styrkan från myterna " i vilken han sammanställde hur myter och det man vill tro på blir verklighet.

Vissa tider betydde myterna mer än verkligheten. Det finns mer i myterna än som skeptikerna föredrar att tänka inte är något annat än ogrundad tro och ett orealistiskt tänkande. Där är verkligheten som uppstår från något som tidigare var overkligt och troligtvis fantasi. Detta är rollen de spelar i de mänskliga ekvationerna genom att bli ett fokus på en myt som kan tas med in i verkligheten, och de förser människan med ett verktyg som kan användas för precis ett sånt syfte. Att användas som en amulett eller symbol som kan bli fokuserad på. Människans sinne tilldelar den en psykisk kraft som egentligen kommer från sökandet efter en verklighet där magiskt tänkande är accepterat.

 

Att köpa en kristall

Ett av de vanligaste sätten när man köper en kristall är att titta på dem, och känna om det är någon som man fastnar för - oftast brukar man känna det direkt - det kan vara färgen eller formen på den som lockar. Och har man svårt att välja bland flera kan man prova att lägga en och en i handen och känna vilken som känns rätt. Det brukar fungera lika bra när man ska köpa till någon annan också, att man känner in vilken som passar den personen bäst.

                                  Rengöring och laddning

 

Enklaste sättet att rengöra sina kristaller är att hålla dem under rinnande vatten. Man kan också lägga dem i en skål med salt och låta dem ligga där under natten. Eller helt enkelt peta ner dem i jorden i blomkrukan, men glöm inte vart du petade ned dem. Man kan också lägga dem i solen utomhus.

                                  

Lite om stenars betydelser

Det här är mina egna tolkningar av några kristaller

 

Akvamarin (rå) 

Skänker glädje – ger dig som har behov av att lätta upp din sinnestämning en inre ro när det känns tungt. Rensar ut det som oroar. Höjer vibrationerna i alla chakran.                                                   

Alla chakran

Skorpionens tecken

 

Bandagat

Grundande – lära sig att stå på egna ben – tillit till sig själv – Lyssna till vad man själv vill – inte låta sig styras av någon – viljestyrka - stå fast vid sina egna värderingar.

Rotchakrat - sakralchakrat

Tvillingarna.

 

 

Mossagat

Grundande – harmoni i känslor – lugnande i situationer som ger oro i magen och med personer som sårar. Skänker trygghet – ha den med när du vet att du kommer hamna i situationer som brukar ge oro och disharmoni.

Hjärtchakra – solarplexus

Tvillingarnas tecken

 

Onyx

Balanserande av känslor och tankar - tankar som känns i magen. Våga gå utöver dig själv - låt inte tankarna bli ett hinder - jag orkar inte - vågar inte - har inte den kunskapen - är för gammal - ta reda på varför. Hjälper dig sortera om i en tokig föreställning om dig själv.

Pannchakrat

Vågens tecken