Runor

Så länge man kan minnas, har människor i norra Europa använt runorna till hjälp för att hitta en bättre väg att gå och vänt sig till orakler för att få svar och vägledning. Via runorna kan man få svar på många av de frågor man har.

Det finns färdiga runor att köpa men man kan göra sina egna av träbitar eller vackra stenar.

Jag har genom mina vägledare och via min Clairaudienta förmåga skrivit en egen tolkning av runorna.

 
 

 

Algiz/Älgrunan

Tro - beskyddande vid resor

Vid vårt inre arbete ska vi ibland ut på oanade resor, resor som sträcker sig inom mycket vida områden tex. känslornas. Då kan vi behöva beskydd och hjälp av den här runan, att klara av och reda ut alla känslor som rädsla och oro.

   
Vid Runhealing - Huvudvärk
  Astrologiskt tecken - Fiskarna
  Färg - Guld
  Tarot - Månen
  Kön - Kvinna/Man
  Träd - Lime
  Djur - Älg

Algiz är: I FÖRHÅLLANDE OCH KÄRLEK: Ta inte på dig och åt dig av andras ilska om det inte är så att du verkligen har gjort fel. ARBETE: Vissa beslut ska du inte fatta, förrän du är klar över vilket du själv vill. PENGAR:I vilken ände man än tittar så finns det alltid ett slut. OMVÄNT: Titta inte för djupt in i det fördolda.

 

Bjerka/Björkrunan 

Solid och sammansatt

I ditt arbete med dig själv, behövs en hel del hum om vad som är mitt eget tänkande eller någon annans, ett tänkande som du kan ha fått inpräglat eller även styrt under din uppväxt eller senare i livet.

   
Vid Runhealing - Fertilitet
  Astrologiskt tecken - Kräftan
  Färg - Grön
  Tarot - Kejsarinnan
  Kön - Kvinna
  Träd - Ädelgran
  Djur - Svan

Bjerka är: I KÄRLEK OCH RELATIONER: Ta och titta på vad det är som saknas - kärlek - samförstånd ? ARBETE: Säg din egen mening inte andras. PENGAR: Pengar är på väg - ha tillit. OMVÄNT: Tycker du att du har klarat ut allt.....lite mer kan du.

 

 Dagaz/Dagrunan

Uppvaknande och ny början

När jag börjar se på mig själv med nya ögon - när jag börjar vakna och upptäcka saker som jag inte sett eller varit medveten om, då börjar livet återvända. Men man får kämpa mycket för att uppnå insikterna här och nu.

   
Vid Runhealing - Nervösa problem
  Astrologiskt tecken - Lejon
  Färg - Blå
  Tarot - Måttfullhet/Balans
  Kön - Man
  Träd - Gran
  Djur - Fisk
Dagaz är: I KÄRLEK OCH RELATIONER: En tid av omvärdering av ditt sätt att se på dig själv. ARBETE: Varför är alla nöjda med det dom har - när dom kan få ut mera om de vill. PENGAR: Satsar man så vinner man till slut. OMVÄNT: Saker sker inte som du vill, du behöver nog tänka till varför.
 

Ehwaz/Hästrunan

Tid med sig själv   Att sätta sig ned och fundera ut vad man vill och även leta svar inom sig själv om vilken väg jag ska välja - om jag valt rätt eller fel, funderingar man behöver reda ut med sig själv. Ge dig själv den tid som behövs. Behovet finns även när man egentligen vet vilken väg, och behöver komma vidare, inte enbart i tänkandet utan i att befästa det genom handlande. 

   
Vid Runhealing - Magen
  Planet - Merkurius
  Färg - Vit
  Tarot - De älskande
  Kön - Kvinna/Man
  Träd - Äpple
  Djur - Häst
Ehwaz är: I FÖRHÅLLANDE OCH KÄRLEK: Tillåt dig själv att enas inom dig, om vad som är viktigt - tillåt dig själv söka svaren inom dig. ARBETE: Prioritera det som måste göras men inte mer. PENGAR: Hopp finns om lite extra inkomster. OMVÄNT: Tycker du att andra ställer upp för dig - dags att ta itu med vilka som är dina verkliga vänner.
 

Eiwaz/Idegransrunan

Erfarenheter och goda tider. 

Glad i hågen samlar du nu in nya erfarenheter. Erfarenheter som du behöver för att lära ut och dela med dig av till andra. Goda erfarenheter som ger avkastning senare. Ett samlande av nya läranden och kunskaper.

   
Vid Runhealing - Minska fertiliteten
  Astrologiskt tecken - Skytten
  Färg – Blå
  Tarot - Den hängde  
  Kön - Man 
  Träd - Äpple
  Djur - Häst

Eiwaz är: I RELATIONER OCH KÄRLEK: Bra att vara enade när det gäller uppfostrandet. ARBETE: Jämka inte, eftersom det är ditt kunnande och vetande som är rätt. PENGAR: Goda tider väntar runt hörnet. OMVÄNT: Rätt ska vara rätt, ingen behöver gå lottlös, allra minst du.